Veelgestelde vragen

1/ Aanleveren drukdata (logo / tekst)

Bestand uploaden

U kunt bij uw offerte aanvraag of bij uw bestelling een logo uploaden. Het logo moet wel bestaan uit de bestandextensie JPG, PDF, EPS, TIF, AI of PNG (max. 3MB). Let erop dat dit wel als vector bestand aangeleverd moet worden.

Wat is een vector bestand?

Een vector bestand kan onbeperkt vergroot en verkleind worden zonder verlies van kwaliteit. Een vector bestand is een grafisch bestand opgezet uit lijnen (vectoren) in plaats vanuit kleine punten (raster opgebouwd uit pixels). Het voordeel van een bestand opgebouwd uit vectoren is dat je dit bestand onbeperkt kan schalen zonder dat de afbeelding onleesbaar zal worden. Dit bestand is dus bijvoorbeeld tot 100 keer te vergroten of te verkleinen, maar alle details blijven haarscherp. Vanwege deze eigenschap worden vector bestanden gebruikt voor drukwerk en de bedrukking van promotieartikelen.

Een JPG, PNG, BMP of GIF afbeelding is niet geschikt omdat deze zijn opgebouwd uit pixels die duidelijk zichtbaar en blokkerig worden als je de afbeelding uitvergroot. Met een vector bestand ben je dus verzekerd van een hoge kwaliteit opdruk op uw promotieartikelen!

Heeft u geen vectorlogo? Geen zorgen. Upload uw logo in het bestelproces dan (bijv. in .jpg of .png) in een zo hoog mogelijke resolutie en we zetten, voor € 20,-, uw logo om naar een vector bestand,. Met een gevectoriseerd bestand bent u vanaf dat moment verzekerd van een hoge kwaliteit opdruk op uw promotieartikelen!

PMS-kleuren

Het artwork voor de opdruk op uw promotieartikelen moet worden aangeleverd in PMS kleuren. PMS staat voor Pantone Matching System. PMS zijn coderingen die wereldwijd zijn afgesproken tussen alle partijen in het ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerpers, textielleveranciers en drukkers). Het woord 'matching' (‘overeenkomen, samenvallen') geeft aan dat het reproduceren van een bepaalde kleur een belangrijke doelstelling is; dit is geen vanzelfsprekendheid in ontwerp- en productieomgevingen. Door PMS kleuren te gebruiken kunnen wij de overeenkomst tussen uw kleurkeuze en de inktkleur garanderen. Iets wat zonder PMS kleur kan afwijken.

Let op: De kleur inkt van de PMS kleur is altijd hetzelfde. Dit wil echter niet zeggen dat de kleuren er hetzelfde uit zullen zien op elk drukwerk product. Het onderliggende materiaal kan de inkt op verschillende manieren absorberen, waardoor er kleurverschil kan ontstaan.

Wij verzoeken u om het logo altijd in PMS kleur aan te leveren. Vaak weet uw reclamebureau, designer of marketingafdeling uit welke PMS kleuren uw huisstijl bestaat. Wilt u een relatiegeschenk of give-away bedrukken met uw logo, maar u weer niet welke PMS nummers de kleuren in uw logo hebben? Klik op ‘Selecteer PMS kleur’ en selecteer vervolgens de kleur die het meest overeenkomst met de kleuren in uw logo.

Kan ik ook alleen tekst laten bedrukken?

Ja, alleen tekst op uw promotieartikel is ook mogelijk. Belangrijk is dat wij dan het juiste lettertype ontvangen. Dit kunt u doorgeven tijdens uw bestelling.

Wat is een digitale drukproef?

Wanneer u een product wil laten bedrukken, ontvangt u na het plaatsen van uw order een digitale drukproef. Dit is een PDF bestand waarin u kunt zien hoe uw bestelde artikel bedrukt gaat worden. Deze digitale drukproef moet goedgekeurd worden voordat wij definitief aan het verwerken van uw order gaan beginnen. Wanneer u uw order heeft geplaatst, ontvangt u een digitale proef binnen 8 werkuren2/ Levertijd

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Onbedrukte order
Orders met onbedrukte artikelen kunnen dezelfde dag met normaal transport verstuurd worden indien wij de order voor 11:45 uur ontvangen hebben. Afhankelijk van het afleveradres wordt deze in de Benelux binnen 24 tot 48 uur geleverd.

Spoed order
Als u uw order sneller geleverd wilt hebben, kunt u een verzoek indienen voor een spoed order. Deze worden de volgende ochtend geleverd. Spoed orders (Express levering) kunnen tot 15:45 uur worden ingediend en worden de volgende ochtend voor 11:00 geleverd. Let op: spoed orders kennen extra kosten en kunnen daarom alleen op aanvraag ingediend worden

Bedrukte order
Wanneer u uw order heeft geplaatst, ontvangt u een digitale proef binnen 3 werkuren. Binnen 5 werkdagen na goedkeuring van de proef wordt de order verzonden. Plaats u een meer omvangrijke order dan neemt de accountmanager contact met u op om de levertijd af te stemmen.

Sample order
Sample orders kunnen dezelfde dag met normaal transport verstuurd worden indien wij de order voor 13:45 uur ontvangen hebben. Afhankelijk van het afleveradres wordt deze in de Benelux binnen 24 tot 48 uur geleverd.

Ontvang ik een Track & Trace code?

Aan het eind van de dag dat de order verzonden is ontvangt u een email met daarin het track & trace nummer3/ Bestellen

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW tenzij anders aangegeven.4/ Producten

Welke producten kan ik allemaal bestellen?

Benegifts heeft een enorm groot standaard productengamma dat wij normaliter altijd uit voorraad leveren en van opdruk voorzien.

Daarnaast hebben wij een geprivilegieerd partnership met de grootste Nederlandse fabrikant van volledig op maat te produceren papierproducten (mappen, notitieblokken, kaartspelen, bureelonderleggers, inpakpapier, bureelkalenders, enzovoort) die vanaf zeer kleine aantallen aan zeer voordelige prijzen verkrijgbaar zijn.

Wij bieden ook het grootste assortiment promotioneel textiel: voorraad in België en externe drukkerij zorgen voor een zeer snelle leveringstermijn.

En daarnaast kan u ons contacteren voor een gewenst artikel dat u niet zou vinden op onze website: wij kunnen via onze bevoorrechte relaties met leveranciers in Europa bijna alles leveren aan uiterst competitieve voorwaarden.

Stuur ons een bericht